Ernæring/Kosthold

Vi gir råd innen ernæring ved bruk av forskjellige tester, kosttilskudd og hjelp til omlegging av kosthold. Det gjelder ulike problemer, betennelser, muskel og skjellett lidelser osv. Allmenne råd:

  • Spis så ”REN” mat som mulig – med minst mulig tilsetningsstoffer.
  • Spis mye grønnsaker med størst mulig variasjon og minst mulig koking.
  • Velg frukt blant de minst søte sortene.
  • Variert kost
  • Tygg maten godt ca 20 ganger. Mat som bare tygges to - tre ganger gir mindre næringsstoffer. Utygde partikler passerer gjennom fordøyelseskanalen og tar næringen med seg.
  • Oppretthold inntaket av fiberprodukter som kli, frukt og grønnsaker.
  • Spis matvarer som er rike på prebiotiske fiber er jordskokker, purre, løk, friske og tørkede belgvekster som erter, bønner og linser.
  • Bruk urter som timian, oregano, rosmarin, gurkemeie, hvitløk og ingefær.
  • Bruk fettsyrer som olivenolje, omega 3 og linfrøolje.
  • Spis nøtter og frø. De inneholder mange gode mineraler og oljer.
  • Reduser sukkerinntaket.
  • Lag mest mulig av maten fra grunnen av.